Η σημαία της Νέας Ρωσίας- Λευκό, Κίτρινο, Μαύρο




Αύγουστος 13, 2014.

Την 13η Αυγούστου, η επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού στο Ντονέτσκ, σε συνεδρίασή της αποφάσισε για τα καλύτερα κρατικά σύμβολα της Ένωσης των Λαϊκών  Δημοκρατιών, του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, δηλαδή, της Νέας Ρωσίας.


Η επιτροπή ενέκρινε το λευκό-κίτρινο-μαύρο ως σημαία της Νέας Ρωσίας και ως σημαία της μάχης το σταυρό –μπλέ χρώμα- και τον Άγιο Ανδρέα σε λευκό φόντο.

Τα νέα κρατικά σύμβολα παρουσίασε ο επικεφαλής  της Νέας Ρωσίας Όλεγκ Τσάρεφ, ο οποίος εξελέγη στη θέση του προέδρου του Κοινοβουλίου της Ένωσης των Δημοκρατιών  Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

«Η δημοκρατία μας, η Νέα Ρωσία, ιδρύθηκε στη γη που ανήκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία, όταν υπήρχε η τσαρική Ρωσία και ο λαός έλαβε με δημοψήφισμα το δικαίωμα να συνδεθεί με το ρωσικό κόσμο. Για το λόγο αυτόν η Επιτροπή αποφάσισε για σημαία μας, μια παραλλαγή της σημαίας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας», δήλωσε ο Τσάρεφ σε συνέντευξη Τύπου στο Ντονέτσκ, όπως σημειώνει το ρωσικό Ρέγκνουμ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr