Η Γαλλία στέλνει άμεσα όπλα στους Κούρδους του Ιράκ






Φωτογραφία από την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της Κουρδικής Περιφέρειας, Μασούντ Μπαρζανί και του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius

Αύγουστος 13, 2014.

Η γαλλική προεδρία ανέφερε την Τετάρτη ότι η Γαλλία θα στείλει όπλα στις κουρδικές δυνάμεις Πεσμέργκα, για να τις υποστηρίξει στον πόλεμο κατά της οργάνωσης του ‘Ισλαμικού Χαλιφάτου’ (κράτους), γράφει σήμερα η αραβική «Σκάι Νιουζ Αράμπια».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αποστολή των όπλων θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες και τονίζεται ότι η Βαγδάτη συμφώνησε στην παροχή αυτή.

Αναφέρεται ότι η κατάσταση στο Ιρακικό Κουρδιστάν, αλλά και σε όλο το Ιράκ είναι καταστροφική και πρέπει άμεσα να ενισχυθούν οι Κούρδοι.

Η ξαφνική ανακοίνωση από το Παρίσι, έρχεται σε μια στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξήσει το ρόλο τους στην καταπολέμηση της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, που απειλεί άμεσα  την περιοχή της αυτονομίας των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατόπιν των δεδομένων των μυστικών υπηρεσιών που δρουν στο Ιράκ, αποφάσισαν, πρόσφατα, την ενίσχυση μόνο της κεντρικής κυβέρνησης στη Βαγδάτη.

Ωστόσο, οι Γάλλοι και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες αισθάνονται πίεση και αποφάσισαν να προβούν σε άμεση παράδοση οπλισμού στους Κούρδους.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία ζήτησε στις αρχές της εβδομάδας συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, προκειμένου να εξετάσουν τις κουρδικές απαιτήσεις για όπλα και την αερομεταφερόμενη βοήθεια προς τον άμαχο πληθυσμό στο βόρειο Ιράκ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr