Μοσούλη: Επιθέσεις γαλλικών αεροσκαφών- σκοτώθηκαν 75 τζιχαντιστές




Σεπτέμβριος  21, 2014.

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κέντρα του Ισλαμικού Κράτους,  δυτικά της Μοσούλης, σκοτώνοντας έναν μεγάλο αριθμό ισλαμιστών ανταρτών.


Πηγή πληροφοριών από τη Μοσούλη ανέφερε ότι τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το Σάββατο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 75 μαχητές από επιθέσεις γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών.

Η πηγή ανέφερε ότι ο στόχος που έπληξαν ανήκε σε μονάδα αεράμυνας, πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι τζιχαντιστές, άρχισαν να μεταφέρουν τις στρατιωτικές τους βάσεις, για να προστατευθούν από τις αμερικανικές και γαλλικές  αεροπορικές επιδρομές.

Την Παρασκευή, γαλλικά μαχητικά αεροπλάνα ξεκίνησαν τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Μοσούλης. 

Αυτές ακολούθησαν τις εντολές του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, για  έναρξη  στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας του κατά των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπως σημειώνει  ενημερωτική  κουρδική ιστοσελίδα.


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr