PKK :Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μας διαγράψει από τον κατάλογο της τρομοκρατίας






Σεπτέμβριος 21, 2014.

Το κόμμα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαγράψει από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων το PKK και να βοηθήσει τα μέλη του στον αγώνα τους κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους- ΙΚ.


Ο Ντεμχάτ Αγκίντ, εκπρόσωπος του PKK που έχει έδρα στην οροσειρά του Καντίλ (βόρειο Ιράκ), δήλωσε ότι οι  Κούρδοι μαχητές , έχουν μεταβεί στο Ιράκ και τη Συρία για να καταπολεμήσουν τις τζιχαντικές ομάδες και παρακάλεσε για στρατιωτική βοήθεια ώστε να έχουν καλύτερη δυνατότητα αντιμετώπισης του εξτρεμιστών του ΙΚ.

«Εμείς δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας ως τρομοκράτες, στην πραγματικότητα είμαστε μαχητές της ελευθερίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματά μας, όπως ακριβώς γίνεται σε κάθε έθνος στον κόσμο», είπε ο Ντεμχάτ Αγκίντ.

«Τώρα έχει έρθει η ώρα για την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επανεξετάσει τη στάση τους απέναντί μας, καθώς μπορούν να δουν, ότι τώρα αγωνιζόμαστε κατά μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που είναι κατά της ανθρωπότητας», πρόσθεσε ο ανώτερος αξιωματικός του PKK.

 Το PKK έχει χαρακτηρισθεί ως τρομοκρατικής οργάνωση από διάφορα κράτη και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του  Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO), τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει προσθέσει το PKK στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων το 2004.

Τους τελευταίους μήνες,  με τις επιθέσεις του ΙΚ στο Κουρδιστάν στο  βόρειο Ιράκ και τη Συρία, το PKK έχει συνδεθεί με τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία που είναι γνωστές ως YPG για την ένοπλη αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής οργάνωσης του ΙΚ.

 Μέχρι τώρα η Δύση αρνείται να παραδώσει όπλα στους αντάρτες του PKK, λόγω τους χαρακτηρισμού της οργάνωσης ως τρομοκρατικής, σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα  της Αρμπίλ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr