Baily: «Θα σας βοηθήσουμε να επιλύσετε το όνομα»




Η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια

Σεπτέμβριος 22, 2014.

Σκόπια.

Την υποστήριξή του στην επίλυση της διαφοράς του ονόματος, που αποτελεί το κλειδί για την ευρωατλαντική ολοκλήρωση, υποσχέθηκε ο μελλοντικός Αμερικανός πρέσβης, Jess Lippincott Baily στην ακρόαση ενώπιον  της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, η οποία θα πρέπει να επιβεβαιώσει το διορισμό του, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, 24Βέστι.


«Δεσμεύομαι να χρησιμοποιήσω τη διπλωματική εμπειρία μου, να βοηθήσω την πΓΔΜ να εργασθεί με την Ελλάδα για να βρουν από κοινού μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Η λύση του προβλήματος θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας, τόσο της χώρας αυτής, όσο και στα Βαλκάνια και την Ευρώπη», δήλωσε ο μελλοντικός πρέσβης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το όνομα δεν είναι η μόνη προτεραιότητα στην ατζέντα του. Αναφερόμενος στην κατάσταση στη χώρα, είπε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών και ότι πρέπει να εργασθούν για τη διεθνοτική συνοχή.

Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τη διαφθορά και τη διαφάνεια των δημόσιων οικονομικών στοιχείων- θέματα τα οποία θα παραμείνουν στο επίκεντρο της αμερικανικής διπλωματίας και στις προτεραιότητές της.

Ο Jess Lippincott, Baily έρχεται στα Σκόπια, προερχόμενος από το γραφείο του αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα και είναι καλός γνώστης των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr