Τουρκία: Οι μυστικές υπηρεσίες προστάτευσαν τους όμηρους από το ΙΚ






Σεπτέμβριος 22, 2014.

«Η Τουρκία κατάφερε να ελευθερώσει και να φέρει πίσω στην πατρίδα, τους 49 πολίτες της, οι οποίοι κρατούνταν όμηροι επί 101 ημέρες από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.


 Οργάνωση, την οποία η Τουρκία κήρυξε ως την πιο επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο και ετοιμάζεται να αναλάβει δράση εναντίον της», γράφει η τουρκική Σαμπάχ.
Η εφημερίδα τονίζει ότι «καμία δύναμη δεν χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης. Αντίθετα το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην έξυπνη διπλωματία και στις μυστικές υπηρεσίες».

Το δημοσίευμα συνεχίζεται με τη δικαιολόγηση της στάση της Τουρκίας:

«Καθώς μια σκληρή εκστρατεία εναντίον του ‘Ισλαμικού Κράτους’ βρίσκεται σε εξέλιξη από όλον τον κόσμο, η Τουρκία έδωσε έμφαση  στη διάσωση των πολιτών της, από τα μέλη του ΙΚ, αντί να συμμετάσχει σε αυτήν την εκστρατεία και κράτησε μια ρεαλιστική στάση. Μια λανθασμένη λέξη ή δράση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών μας που κρατούνταν από το ΙΚ, το οποίο έχει μια πολύ διαφορετική νοοτροπία και χαρακτήρα από ό, τι έχουμε συνηθίσει».

Το δημοσίευμα υπογράφεται από τον Γιασίν Ακτάι, καθηγητή του πανεπιστημίου Γιλντιρίμ Βαγιαζίτ,  όπου επισημαίνεται εμφαντικά: 

«Σαράντα εννέα αξιωματούχοι από του τουρκικό προξενείο της Μοσούλης, διασώθηκαν σε μια επιτυχημένη επιχείρηση, η οποία διεξήχθη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Η επιχείρηση, εμφάνισε σοβαρή προνοητικότητα, και γενικότερα η στάση της Τουρκίας απέναντι στους πρόσφυγες από τη Συρία, αντικατοπτρίζουν συνολικά το πόσο ευαίσθητη είναι η τουρκική κυβέρνηση στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr