Η Αλβανία δημιουργεί νέα αντιτρομοκρατική υπηρεσία




Οκτώβριος 20, 2014.

Η Αλβανία δημιουργεί μια νέα δομή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη μεγαλύτερη στην περιοχή, δίνοντας έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εν γένει δραστηριότητα και πρόληψη της στρατολόγησης  εξτρεμιστών από την Αλβανία για το ‘ισλαμικό κράτος’ στη Μέση Ανατολή.


Το υπάρχον τμήμα της Αντιτρομοκρατικής  έχει επανασχεδιασθεί κατόπιν εντολής του υπουργού Εσωτερικών Samir Tahiri, για τη δημιουργία μια  δομής στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θα διευθύνεται από ανώτερα στελέχη της αλβανικής αστυνομίας.

Η ανάγκη της δημιουργίας της νέας δομής  έγινε αισθητή μετά την ένταξη της χώρας στον διεθνή αντιτρομοκρατικό συνασπισμό.

Η νέα μονάδα θα διαθέτει τμήμα πληροφοριών από εμπειρογνώμονες της αλβανικής αστυνομίας για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των θρησκευτικών τάσεων, του ριζοσπαστισμού, των  πολιτικών και εθνοτικών εντάσεων στη χώρα.

Η Μονάδα θα περιλαμβάνει δώδεκα αντιπροσωπευτικά τμήματα σε όλη τη επικράτεια  και το κέντρο επιχειρήσεων θα βρίσκεται στα Τίρανα, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr