Σύριοι αντάρτες στην πόλη Kobanî για ενίσχυση των Κούρδων






Οκτώβριος 23, 2014.

Ο αντιπολιτευόμενος ‘Ελεύθερος Στρατός της Συρίας’ αποφάσισε να στείλει 1.500 αντάρτες στη πόλη Kobanî της βόρειας Συρίας για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’, αυτό ανακοινώθηκε την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές από εκπροσώπους του ‘στρατού’ αυτού, όπως σημειώνει η τουρκική Σαμπάχ.


Οι αντάρτες  θα κινηθούν προς την πόλη Κομπάνι μέσα σε 36 ώρες, ανέφεραν οι πηγές.
«Αναμένουμε ότι η αμερικανική ηγεσία με τον συνασπισμό, να υποστηρίξει τα στρατεύματά μας. Η συνεργασία αυτή των δυνάμεων που αγωνίζονται κατά των τζιχαντιστών στο Κομπάνι είναι εξαιρετικά σημαντική», δήλωσε αξιωματούχος του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, επέκρινε την απόφαση της Ουάσιγκτον να βοηθήσει τους Κούρδους του PYD στη Συρία, αντί να βοηθήσει τον ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’ που πολεμά τόσο το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και το ‘ισλαμικό κράτος’ και δήλωσε ότι οι Σύριοι αντάρτες έπρεπε να υποστηριχθούν στην περίπτωση αυτή, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr