Οι Τζιχαντιστές πηγαίνουν στην Τουρκία με κρουαζιερόπλοια




Νοέμβριος 7, 2014.

 Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι  τον τελευταίο καιρό οι τζιχαντιστές που επιδιώκουν να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση του ‘Ισλαμικού κράτους’, αποφεύγουν να πηγαίνουν αεροπορικώς η οδικώς στην Τουρκία, αλλά χρησιμοποιούν τη θαλάσσια οδό, με κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν τουρκικά λιμάνια.


Το δημοσίευμα επικαλείται την Ιντερπόλ, η οποία ανακοίνωσε ότι οι ξένοι τζιχαντιστές λόγω της αύξησης του ελέγχου  στα σύνορα και στα αεροδρόμια, έχει βρει τη μέθοδο των τουριστών σε κρουαζιερόπλοια.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ιντερπόλ, Ronald Noble, στο συνέδριο του Οργανισμού στο Μονακό, ανέφερε ότι οι φανατικοί ισλαμιστές που θέλουν να ενταχθούν το ‘ισλαμικό κράτος’ προτιμούν τελευταία τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν την Τουρκία.

Ο Noble ανέφερε για εκατοντάδες άτομα που ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο προκειμένου να πάνε στη Συρία και το Ιράκ.

Ο επικεφαλής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ιντερπόλ, ο Pierre St Hilaire, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ-γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- έχουν αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις αρχές.

«Τελευταία  ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια, επειδή οι επιβάτες δεν υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο», είπε και πρόσθεσε ότι συνήθως προτιμούν να μεταβούν στην πόλη  Νικομήδεια (τουρκικά İzmit ).

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr