Οι Σύριοι πρόσφυγες της πλατείας Συντάγματος






Νοέμβριος 28, 2014.

Το αραβικό Skynews αναφέρεται στους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα και διαμαρτύρονται για τις συνθήκες αντιμετώπισής τους.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα «περίπου 200 πρόσφυγες από τη Συρία βρίσκονταν την Παρασκευή  στην πλατεία Συντάγματος ζητώντας να τους επιτραπεί να φύγουν από την Ελλάδα, λόγω των συνθηκών επιδείνωσης σε αυτή τη χώρα, η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση».

Ο Ναντέρ Χαλμπούνι, εκπρόσωπος των Σύριων προσφύγων, είπε ότι έχουν στρατοπεδεύσει στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, για περισσότερο από μία εβδομάδα και ότι «η Ελλάδα αδυνατεί να τους βοηθήσει», πρόσθεσε ότι «η μόνη λύση είναι για εμάς τους πρόσφυγες του πολέμου και τις οικογένειές μας, είναι η μετάβαση σε μια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ξεκινήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια».

Οι Σύριοι πρόσφυγες- συνεχίζει το δημοσίευμα- διαμαρτύρονται από τις 19 Νοεμβρίου και απαιτούν από τις αρχές παροχή στέγης, αφού κοιμούνται επί μήνες σε πάρκα και στους δρόμους. Μάλιστα καμιά δεκαριά από αυτούς προχώρησαν σε απεργία πείνας και αφού λιποθύμησαν εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό παράνομων μεταναστών από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, αφού θεωρούνται ως ‘πύλες’ εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το αραβικό Sky news.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr