Kobanî: Σφοδρές συγκρούσεις σε επίθεση εξτρεμιστών του ‘ΙΚ’




Νοέμβριος 29, 2014.

Σφοδρές συγκρούσεις ξανάρχισαν μεταξύ των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ -‘ΙΚ’, και των Κούρδων μαχητών στην πόλη Kobanî  στη βόρεια Συρία, καθώς συνεχίζονται οι επιτυχείς προσπάθειες των Κούρδων κατά των εξτρεμιστών, όπως ανέφερε το διοικητής των Πεσμεργκά στην πόλη.


«Άγριες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει  στη νότια και βορειοανατολική πλευρά της πόλης  με βαρύ οπλισμό που χρησιμοποιείται κατά των τζιχαντιστών», δήλωσε ο ταξίαρχος Τουφίκ Χατζηαβαγί , μετά τις ξαφνικές επιθέσεις των ισλαμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’, νωρίς, το πρωί του Σαββάτου.

Πρόσθεσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις της Λαϊκής Μονάδας προστασίας- YPG,  κινούνται επιθετικά, ενώ οι τρομοκράτες του ‘ΙΚ’ έχουν οπισθοχωρήσει και ταμπουρωθεί.

Οι τρομοκράτες του ‘ΙΚ’ ελέγχουν, σήμερα, τμήματα της Συρίας και του Ιράκ. Έχουν διαπράξει τρομερές ωμότητες και στις δύο χώρες συμπεριλαμβανομένων των μαζικών εκτελέσεων και των αποκεφαλισμών κατοίκων της περιοχής, αλλά και ξένων, σημειώνει η PressTV.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr