Μολυσματικές ασθένειες απειλούν τη Συρία




Νοέμβριος 29, 2014.

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, κατέγραψαν περιπτώσεις μυΐασης  σε περιοχές γύρω από τη Δαμασκό.


Η μυΐαση είναι μία νόσος που προκαλείται  όταν προνύμφες διεισδύουν και παραμένουν μέχρι να ενηλικιωθούν, στις κοιλότητες του ανθρωπίνου οργανισμού, σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα.

Η μυΐαση συμβαίνει εάν οι μύγες και άλλα αρθρόποδα γεννούν αυγά σε πληγές και στη συνέχεια διαπερνούν το δέρμα, όπου φουσκώνει.

Για έναν άνθρωπο, αυτή η ασθένεια δεν είναι μοιραία, αλλά η εμφάνισή της στον  εμφύλιο και τη ρημαγμένη Συρία, δείχνει μια απότομη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης, όπως σημειώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Πρόσφατα, ο Οργανισμός, είχε εκδώσει προειδοποίηση για πολιομυελίτιδα στη βόρεια περιοχή της Συρίας, όπου έχουν καταγραφεί  επιδημίες φυματίωσης, τύφου και ψώρας.
Τρεις περιπτώσεις μυΐασης εντοπίστηκαν στη συριακή πόλη Ντούμα, η οποία βρίσκεται στα χέρια των τρομοκρατών του ‘Ισλαμικού κράτους’.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια του έτους κράτησαν την πόλη υπό πολιορκία, αλλά δεν κατάφεραν να εισέλθουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να λιμοκτονούν, λόγω της οξείας έλλειψης φαρμάκων  και ειδών υγιεινής, όπως είναι το σαπούνι.

Στα τρεισήμισι χρόνια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία , έχουν σκοτωθεί περισσότεροι  από 195 χιλιάδες άνθρωποι, γράφει το ισραηλινό κανάλι ‘9’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr