Τουρκία: Ο Μπαρζανί, το PKK και το PYD έχουν σχέδια για τη βόρεια Συρία...




Νοέμβριος 5, 2014.

Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο ηγέτης της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, η τρομοκρατική οργάνωση του PKK και ο κλάδος της, στη Συρία,  το PYD,  ενισχύουν τις θέσεις τους στη βόρεια Συρία, καθώς οι δυνάμεις πεσμεργκά συνεχίζουν να πολεμούν τους μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’.


Έτσι, ο ‘Ελεύθερος Συριακός Στρατός’ υποστηριζόμενος από τις ‘τρομοκρατικές’ ομάδες του YPG  και του PKK,  ενώ πολεμούν, ακόμη, στην πόλη της βόρειας Συρίας ‘ Άιν αλ Αράμπ’ (γνωστή ως Κομπάνι), οι πολιτικοί σχεδιάζουν αλλαγές στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες,  οι ηγέτες του  YPG  και του PKK, είναι έτοιμοι  να υπογράψουν συμφωνία με τη διαχείριση της Αρμπίλ, παρά τη συμφωνία ‘Duhok’ που υπέγραψαν το KDP και η τρομοκρατική οργάνωση PKK, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι δυνάμεις πεσμεργκά θα προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο στα κουρδικά καντόνια, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Κομπάνι.

Η κουρδική οργάνωση φέρεται να θέλει να ξεκινήσει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον Μπαρζανί σε περίπτωση που αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη στη Συρία, τώρα που οι Πεσμεργκά βρίσκονται στο πεδίο της μάχης με το ‘ισλαμικό κράτος’.

Η συμφωνία ‘Duhok’ άνοιξε το δρόμο για μια Ελεύθερη Κουρδική Περιφέρεια, που έδωσε  μια ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση και απέκτησε δικό της στρατό.

Ωστόσο, η παρουσία των πεσμεργκά προκάλεσε αναθεώρηση των σχεδίων και των συμφωνιών μεταξύ των μερών. Οι κουρδικοί τρομοκρατικοί οργανισμοί τείνουν να πιστεύουν ότι ο Μπαρζανί θα απλώσει, σύντομα,  ένα δυνατό χέρι πάνω από τη βόρεια Συρία, γράφει η Αϊντινλίκ .


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr