Σκόπια- Ζόραν Ζάεφ: «Μυστικές υπηρεσίες του Γκρούεφσκι παρακολουθουν χιλιάδες πολίτες»





Φεβρουάριος 1, 2015. βίντεο.

Σκόπια.

«Τα στοιχεία τα οποία διαθέτουμε, έχουν δοθεί από ενδιαφερόμενους πολίτες και όχι από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών», δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος – SDSM, που χαρακτήρισε τις κατηγορίες της κυβέρνησης εναντίον του ως «ένα καλά μελετημένο σχέδιο».


Ο ίδιος δήλωσε ότι τα στοιχεία θα παρουσιασθούν στο λαό και ότι αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση του Γκρούεφσκι παρακολουθεί χιλιάδες πολίτες. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι κατά τις συναντήσεις στο Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο του περασμένου έτους απείλησε για τη δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης με τη δημοσίευση παράνομου υλικού που αποκτήθηκε από ξένη υπηρεσία πληροφοριών.

«Αυτό που συνέβη σήμερα (χθες) είναι μια αναιδής προσπάθεια της κυβέρνησης να εμποδίσει τη δημοσίευση των στοιχείων από τα οποία διαφαίνεται ότι καταπατούνται το Σύνταγμα και οι νόμοι από τον Γκρούεφσκι», είπε σε συνέντευξή Τύπου στα κεντρικά γραφεία του SDSM, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, καθώς έξω από σε μια πλατεία, οπαδοί του Γκρούεφσκι, διαδήλωναν  κατά του προέδρου του SDSM, παρασυρόμενοι από τις κατηγορίες της κυβέρνησης κατά του Ζόραν Ζάεφ και τριών συνεργατών του.

Κομματική συνεργασία με την κρατική εξουσία

Ο Ζάεφ- που χθες το μεσημέρι, δημοσιεύματα τον έφεραν ως συλληφθέντα από τις αρχές- δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να δημοσιεύσει στοιχεία για την κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι μυστικές υπηρεσίες του Νίκολα Γκρούεφσκι, παρακολουθούν χιλιάδες πολίτες στο νοτιοσλαβικό κράτος και υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία της μυστικής συνεργασίας για το σκοπό αυτό του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δικαστικού Σώματος και του Κόμματος.

«Ο Νίκολα Γκρούεφσκι και πολλά άτομα γύρω από αυτόν καθώς και οι κομματικές μυστικές υπηρεσίες τους, κατά τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν χιλιάδες πολίτες της χώρας, καταστρέφοντας την ιδιωτική τους ζωή και τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι αναιδής προσπάθεια της κυβέρνησης να εμποδίσει τη δημοσίευση όλων αυτών,  που αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία ποδοπατήματος του Συντάγματος και των νόμων της χώρας μας από τον ίδιο τον Νίκολα Γκρούεφσκι και από πολλά άτομα γύρω από αυτόν», είπε ο Ζάεφ.

Επεσήμανε ότι τα στοιχεία αυτά, των παράνομων και αντισυνταγματικών ενεργειών της κυβέρνησης, ελήφθησαν πέρσι από ‘ενδιαφερόμενους πολίτες που νοιάζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία στη χώρα».

Έκκληση στη διεθνή Κοινότητα

Ο Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθήσει στενά την όλη  διαδικασία που θα ακολουθήσει κατά τις επόμενες ημέρες και να απαντήσει σε όσα θα συμβούν, γιατί πρόκειται για μια χώρα που είναι υποψήφια για την ευρωπαϊκή Ένωση.

Επεσήμανε ότι σε συνάντηση που είχε με τον Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι «διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία με παραβάσεις του ποινικού κώδικα και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρύψει την αλήθεια από το λαό.

Έκκληση στις εθνικότητες στη χώρα

«Το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο για τη χώρα, επειδή ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία θα εμφανίζονται στο λαό, από σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα», δήλωσε ο Ζάεφ κάνοντας έκκληση «σε Σλάβους, Αλβανούς, Τούρκους, Ρομά, Βλάχους, Βόσνιους και άλλες εθνικότητες, να δώσουν όλη μαζί τη μάχη για την απελευθέρωση της χώρας», σημειώνει το makfax.

 -- 



Η ομιλία του Ζόραν Ζάεφ, ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος των Σκοπίων- SDSM, προς τους πολίτες, το απόγευμα του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου 2015, όπως καταγράφηκε και μεταφέρθηκε με αγγλικούς υπότιτλους από τον Vladislav Perunonic(wperunovic@gmail.com).

Η ομιλία στα ελληνικά

“Αξιοσέβαστοι πολίτες, αυτό το οποίο έγινε σήμερα είναι μια ξεδιάντροπη προσπάθεια από την κυβέρνηση να σταματήσει τη δημοσίευση όλων αυτών των στοιχείων , τα οποία αντιπροσωπεύουν με ατράνταχτες αποδείξεις το ποδοπάτημα  του Συντάγματος και των Νόμων της  FYROM, από τον Νίκολα Γκρούεφσκι και τα άτομα που βρίσκονται γύρω από αυτόν.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, με την απειλή  ποινικής δίωξης  εναντίον μου, προσπαθεί να σταματήσει τη δημοσίευση των στοιχείων, σχετικά  με ό, τι  αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει στη FYROM

 


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr