Τουρκία: Ανέλαβε ο νέος αρχηγός της MIT




Φεβρουάριος 11, 2015.

Άγκυρα. 

Ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών- MIT, Ισμαήλ Χακί Μούσα- İsmail Hakkı Musa, ανέλαβε καθήκοντα  αρχηγού της MİT, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρώην επικεφαλής, Χακάν Φιντάν, να συναντήσουν την τρέχουσα κουρδική «διαδικασία επίλυσης».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο αναπληρωτές  πρωθυπουργοί Γιαλτζίν Άκντογαν, Μπουλέντ Αρίντς και Νούμαν Κουρτυλμούς, καθώς και οι υπουργοί Άμυνας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Ο Νταβούτογλου και οι άλλοι αξιωματούχοι ευχαρίστησαν τον Φιντάν για τις «εξαιρετικές προσπάθειές» του. Ο Φιντάν διετέλεσε διοικητικός υπεύθυνος για την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών από το Μάιο του 2010 και υπήρξε μια σημαντική μορφή με πολλά πρωτοσέλιδα για την πολιτική της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

Ήταν το βασικό στέλεχος στην ‘διαδικασία επίλυσης’ του κουρδικού ζητήματος και ξεκίνησε μια πρωτοβουλία της τουρκικής κυβέρνησης για να τερματισθεί η σύγκρουση δεκαετιών που έχει στοιχίσει πάνω από 40 χιλιάδες ζωές.

Την περασμένη εβδομάδα ο Φιντάν, παραιτήθηκε από τη θέση του, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα βουλευτή στις γενικές εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr