Ο Ολάντ συναντήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με εκπροσώπους του PKK




Φεβρουάριος 11, 2015.

«Ο Ολάντ συναντήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με εκπροσώπους του PKK», είναι ο τίτλος τουρκικού δημοσιεύματος, το οποίο επισημαίνει  ότι « η συνάντηση με εκπροσώπους  της τρομοκρατικής οργάνωσης του PYD/PKK της Συρίας,  έγινε την περασμένη Κυριακή παρά του ότι δεν αναφέρθηκε στο επίσημο πρόγραμμα της γαλλικής προεδρίας».


Στο Μέγαρο των Ηλυσίων πήγε η Asiya Abdellah,συν-πρόεδρος του κόμματος των Κούρδων της Συρίας PYD- που πρόσκειται στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, που είναι υπεύθυνη για τα γυναικόπαιδα. Παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος των Κούρδων Nassrin Abdalla.

Στη συνάντηση κυριάρχησε η συζήτηση για παροχή γαλλικών όπλων και υλικοτεχνικής υποστήριξης στους Κούρδους της Συρίας, για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί  στην καταπολέμηση του ‘Ισλαμικού Κράτους’.

Η συνάντηση έγινε γνωστή από δελτία Τύπου των δύο οργανώσεων (‘τρομοκρατικών’ τις χαρακτηρίζει το τούρκικο δημοσίευμα) στα οποία αναγράφεται  ότι εκφράζουν ικανοποίησή για την αποδοχή τους από τον Ολάντ και σημειώνουν ότι η Γαλλία θα τους βοηθήσει με συγκεκριμένα μέτρα.

Μέχρι στιγμής- σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα- η συνάντηση δεν αμφισβητήθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr