Οι Τζιχαντιστές άφησαν ελεύθερους 19 Ασσύριους Χριστιανούς






Μάρτιος 2, 2015.

Οι τρομοκράτες του ‘Ισλαμικού κράτους’ απελευθέρωσαν, 19 από τους 220 Ασσύριους Χριστιανούς που κράτησαν όμηρους στη Συρία την περασμένη Κυριακή, μετά την καταβολή λύτρων για την απελευθέρωσή τους, όπως είπαν ακτιβιστές.


«Δεκαεννέα Ασσύριοι όμηροι, έφθασαν στην εκκλησία της Παναγίας στο Χασάκεχ, αφού απελευθερώθηκαν από το ισλαμικό κράτος» , δήλωσε ο Έντουαρντ Οσάμα, διευθυντής του Δικτύου Ασσυρίων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Έφθασαν με δύο λεωφορεία από το Σανταντέχ, το προπύργιο του ‘ισλαμικού κράτους’ στη βορειοανατολική επαρχία της Χασάκεχ, όπου είχαν τεθεί υπό κράτηση».

Ο Έντουαρντ Οσάμα διευκρίνισε ότι το θρησκευτικό δικαστήριο αποφάσισε να απελευθερώσει τους χριστιανούς σε αντάλλαγμα ενός χρηματικού ποσού για κάθε οικογένεια που οι τρομοκράτες  θεωρεί ότι πρέπει να πληρώνουν φόρο, ο οποίος καταβάλλεται σε μη μουσουλμάνους.

Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να πει πόσα χρήματα δόθηκαν στους τζιχαντιστές, αλλά υπενθύμισε ανάλογη περίπτωση του περασμένου Νοεμβρίου, όπου απελευθερώθηκαν άλλοι χριστιανοί με την καταβολή 1.700 δολαρίων ανά άτομο, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ‘Σαμπάχ’.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr