Σκόπια: Το ρίσκο για τη σύλληψη του αρχηγού του SDSM




Ο δικηγόρος του αρχηγού του SDSM, ο Μίροσλαβ Βούγιτς, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι θα συμβεί, επειδή «τα δικαστήρια τα ίδια, καθοδηγούνται  από τις εντολές του κυβερνώντος  κόμματος και όχι βάσει των νόμων της χώρας».

 
Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούλιος 5, 2015.

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευτικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της πΓΔΜ (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, όπως δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, δεν πρόκειται να παρουσιασθεί αύριο (Δευτέρα) ενώπιον του δικαστηρίου στη γενέτειρά του, τη Στρούμιτσα (Στρώμνιτσα), που είναι μια πράξη τιμωρίας, βάσει της προδικαστικής του σύλληψης.


Ο δικηγόρος του, ο Μίροσλαβ Βούγιτς, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι θα συμβεί, επειδή «τα δικαστήρια τα ίδια καθοδηγούνται  από τις εντολές του κυβερνώντος  κόμματος και όχι βάσει των νόμων της χώρας».

Ο Βούγιτς δήλωσε ότι «ο Ζάεφ δεν θα εμφανισθεί στο δικαστήριο πλέον,  αλλά όπως όλοι μπορούν να δουν, κινείται δημόσια και βρίσκεται, είτε στην έδρα του SDSM  ή στην «κατασκήνωση της ελευθερίας» (κατασκήνωση οργανώνεται γύρω από το κτήριο  της κυβέρνησης στα Σκόπια),  και το πιο παράλογο,  είναι  ότι βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι,  με τον οποίο διαπραγματεύεται  για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης.

Αλλά σε αυτό το πολιτικό κόμμα το οποίο  ελέγχει το δικαστικό σώμα, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Μπορούμε να περιμένουμε την υλοποίηση της «σύλληψης», αλλά και την παραλλαγή του  «περιμένοντας καλύτερες μέρες».
Ο Ζόραν Ζάεφ κατηγορείται για «προσπάθεια δωροδοκίας» και, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, θα πρέπει να φθάσει στο τοπικό δικαστήριο στη Στρούμιτσα  κάθε Δευτέρα στις 09:00.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ