WikiLeaks: Η NSA κατασκοπεύει πολιτικούς και τραπεζίτες της Βραζιλίας



http://www.echedoros-a.gr
  Παγκόσμιο το δίκτυο κατασκοπείας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών


Ιούλιος 4, 2015.

 Νέα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα WikiLeaks εμφανίζουν τις δραστηριότητες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) να κατασκοπεύει τα μέλη της κυβέρνησης της Βραζιλίας.


Σύμφωνα με τα  δημοσιευμένα αρχεία,  εκτός από τους πολιτικούς, 29 άτομα που έχουν λόγο στα δημόσια πράγματα της χώρας, χρηματιστές, τραπεζίτες και οικονομολόγοι έχουν αποτελέσει αντικείμενο παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουάσιγκτον.

Τα αρχεία δημοσιεύονται  μόλις μία εβδομάδα μετά από την επίσκεψη  της προέδρου της χώρας της λατινικής αμερικής, Ντίλμα Ρούσεφ, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πριν  από λιγότερο από δύο χρόνια, διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες της Βραζιλίας, ότι το τηλέφωνο της Ντίλμα Ρούσεφ, καθώς και τα emails που λάμβανε παρακολουθούνταν από την NSA, και αυτό είχε οδηγήσει στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης της στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επίσης και στην ψύχρανση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ