Σκόπια: Το κόμμα του Γκρούεφσκι αρνείται ότι συζητά το όνομα με τους πολιτικούς αρχηγούς







Το VMRO-DPMNE αρνείται ότι στις πολιτικές διαπραγματεύσεις συμπεριλαμβάνεται η διαμάχη του ονόματος

Γράφει  από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)


Ιούλιος 4, 2015.

Το κυβερνών κόμμα της πΓΔΜ, το VMRO-DPMNE,  διέψευσε  τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος DPA, Μεντούχ Τάτσι, ότι κατά τη διάρκεια  των συναντήσεων των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων,  που γίνονται με πρωτοβουλία των δυτικών διπλωματών, υπήρξε συζήτηση σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της χώρας.


«Όσον αφορά τη σημερινή [Παρασκευή] δήλωση του προέδρου του DPA,  Μεντούχ Τάτσι, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι  κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στις οποίες συμμετέχει και το VMRO-DPMNE, δεν υπήρξε πρόταση για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας» ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα.

Μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Eliot Engel, ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DPA,  δήλωσε ότι,  παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για έξοδο από την πολιτική κρίση στη χώρα, συζητήθηκε, επίσης, και το ζήτημα της ονομασίας.

«Υπάρχουν κάποιες προτάσεις για τις οποίες υπάρχουν συνομιλίες, αλλά για τη φύση αυτής της πρότασης, θα πρέπει κάποιος άλλος να μιλήσει», δήλωσε ο Μεντούχ Τάτσι.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ