Τουρκία: Έκλεισε αυτοκινητόδρομος λόγω τρομοκρατικής απειλής




Αύγουστος 3, 2015.

Ο κύριος αυτοκινητόδρομος στην ανατολική Τουρκία έκλεισε λόγω τρομοκρατικής απειλής.


Οι τουρκικές αρχές έκλεισαν την εθνική οδό που  ενώνει τις επαρχίες Τούντσελι και Ερζιντζάν, στα ανατολικά της χώρας, τη Δευτέρα το απόγευμα, εν μέσω αυξημένων απειλών για τρομοκρατικές επιθέσεις από μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη στην Τούντσελι «η εθνική οδός που οδηγεί στην Ερζιντζάν έχει κλείσει λόγω των τρομοκρατικών απειλών για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών και των περιουσιών τους».

Ο εθνική οδός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ανοίξει μόνον όταν παύσει η ύπαρξη της απειλής.

Το PKK έχει προβεί κατά την τελευταία εβδομάδα σε θανατηφόρες επιθέσεις και οι ανατολικές επαρχίες που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους έχουν τεθεί σε επιφυλακή και ορισμένες σε στρατιωτικό νόμο.

Την Κυριακή σε επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Ağrı σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και τραυματίστηκαν πάνω από 30. Αμέσως μια άλλη ομάδα ανταρτών του PKK άνοιξε πυρ σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στην Μπιτλίς. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Οι βομβαρδισμοί των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών σε στρατόπεδα των Κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ, έχει οδηγήσει σε αντίποινα στο εσωτερικό της χώρας από τους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 14 Τούρκοι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ