Επικεφαλής PKK: Οι Τούρκοι αποδυναμώνουν τις δυνάμεις που χτυπούν τους Τζιχαντιστές





Αύγουστος 3, 2015.

Καντίλ.

Ανώτερος ηγέτης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις τους υπερασπίστηκαν την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ, από το Ισλαμικό Κράτος, ένα χρόνο πριν επέμβουν τα αμερικανικά μαχητικά με το διεθνή συνασπισμό.


Ο Μουσταφά Καρασού, μέλος της Ομάδας των Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) και του εκτελεστικού συμβουλίου της ηγεσίας, δήλωσε, σήμερα,  στα μέσα ενημέρωσης,  ότι το ΡΚΚ πριν από έναν χρόνο με τους αντάρτες του ήταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της Αρμπίλ και την προστάτευσαν να μην πέσει στα χέρια των Τζιχαντιστών.

«Υπάρχει μια κρυμμένη αλήθεια που μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί- Εμείς (το PKK) υπερασπιστήκαμε την Αρμπίλ και τη σώσαμε από χέρια των τρομοκρατών, οι αντάρτες μας ήταν αυτοί που προστάτευσαν την Αρμπίλ», δήλωσε ο Καρασού.

Πρόσθεσε ότι ο ρόλος του PKK στο ιρακινό Κουρδιστάν δεν είναι διαφορετικός από αυτόν που κάνουν οι Κούρδοι στη Συρία.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στις βάσεις του PKK, στις ορεινές περιοχές του όρους Καντίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, είπε ότι στόχος είναι να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις που αγωνίζονται κατά του ‘ισλαμικού κράτους’.

Η δήλωσή του έρχεται μια εβδομάδα μετά από τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Χασάν Ρουχανί που ισχυρίστηκε ότι οι Ιρανοί ήταν αυτοί που έσωσαν την Αρμπίλ και την περιοχή του Κουρδιστάν, από τα χέρια του  Ισλαμικού Κράτους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ