Πάνω από 1200 κρούσματα χολέρας στο Ιράκ





Οκτώβριος 8, 2015.

Πάνω από 1200 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας στο Ιράκ. Αυτό ανέφερε το Υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής, αναφερόμενο στην επιδημία που εκδηλώθηκε πριν από ένα μήνα στην κοιλάδα του Ευφράτη, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο που επικαλείται δημοσίευμα του AFP.


Έως τις 7 Οκτωβρίου έχουν επιβεβαιωθεί 1201 κρούσματα και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν τα περισσότερα από αυτά τα άτομα  έχουν ιανθεί.

Τον Σεπτέμβριο οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν τέσσερις θανάτους, δυτικά της πρωτεύουσας, από τη χολέρα, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ο υπουργός Υγείας, Αντίλα Χαμούντ διατηρεί επαφές με την παγκόσμια οργάνωση υγείας με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Στο ξέσπασμα της επιδημίας, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές συνέβαλαν ως επί το πλείστον τα μολυσμένα νερά του Ευφράτη που έχουν κατέβει σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα.

Ο Χαμούντ επιβεβαίωσε την εμφάνιση κρούσματος χολέρας στο Ιράκ από το 2012 που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων νοσούντων σε νοσοκομείο του αυτόνομου Κουρδιστάν.
Μετά από μια σύντομη περίοδο επώασης- δύο έως πέντε ημέρες- η χολέρα προκαλεί σοβαρή  διάρροια και αφυδάτωση, αναφέρει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ