Σκόπια: Η Σλαβική Διασπορά αντιδρά σε προτάσεις να μην συμμετέχουν στις εκλογές








Οκτώβριος 6, 2015.



Μετά από δημοσιεύματα αναλυτών και πολιτικών κομμάτων ότι είναι δώρο άδωρον  η εκλογή βουλευτών της Σλαβικής Διασποράς των Σκοπίων, η «Ένωση της Σλαβικής Διασποράς» εκφράζει τις ανησυχίες της.


Η Ένωση ( που αυτοονομάζεται Ένωση ‘Μακεδονικής’ Διασποράς) παρακολουθεί με ανησυχία τις δραστηριότητες και τις απόψεις κύριων πολιτικών κομμάτων στη χώρα, μη κυβερνητικών οργανώσεων  και προσωπικοτήτων που διαταράσσουν τη δημοκρατική έκφραση του κράτους, αναφέρει η εθνικιστική τηλεόραση των Σκοπίων «Ήλιος» που έχει έμβλημα της το Ήλιο της Βεργίνας.

Σύμφωνα με τη Σλαβική Διασπορά η άρση της φωνής των πολιτών που ζουν εκτός της χώρας δεν αποσκοπεί σε όφελος του κράτους και αντανακλά πολιτική ανωριμότητα.

«Η Διασπορά είναι ένας σημαντικός παράγοντας, διακριτικός στην κοινωνία και δεν πρέπει να περιθωριοποιηθεί. Η φωνή της διασποράς είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να παραμεληθεί  και να αγνοηθεί. Η διασπορά είναι μέρος μια οικογένειας που ονομάζεται «Μακεδονία» και η συνείδηση της ότι ανήκει στο έθνος αυτό και σε αυτήν την πατρίδα δεν υπολείπονται από τους πολίτες που ζουν στην χώρα τους», αναφέρει η Ένωση της Σλαβικής Διασποράς.

Προσθέτει ακόμη ότι  χωρίς του μετανάστες η χώρα δεν θα έχει τη θεμελιώδη ευημερία.

Η Σλαβική Διασπορά καλεί τα κόμματα και τους βουλευτές να συζητήσουν την εμπειρία των Κάτω Χωρών και της Εσθονίας, όσον αφορά την ψήφο της διασποράς.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ