Συνελήφθησαν Κούρδοι και Κοσοβάρος- ισλαμιστές- που ετοίμαζαν επιθέσεις στη Βόρεια Ευρώπη






Νοέμβριος 13, 2015.

Ένας πολίτης του Κοσσυφοπεδίου- αλβανικής καταγωγής- και 16 Κούρδοι ισλαμιστές, συνελήφθησαν στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της κοινής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που είχε την ονομασία ‘JWeb’ και διεξήχθη από ειδική μονάδα των Ιταλών καραμπινιέρων, σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας.


Το πρωί της Πέμπτης, η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 17 άτομα σε επιχειρήσεις που διεξήχθησαν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες σε μια κοινή επιχείρηση της ‘JWeb’ για ύποπτα μέλη τρομοκρατικών ομάδων, που καθορίζονται ως  μέλη της ‘διεθνούς τρομοκρατίας’.

Σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της ειδικής μονάδας των καραμπινιέρων, Γκουζέπε Τζοβερνάλε, δήλωσε ότι όλοι οι κρατούμενοι ετοίμαζαν επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και σε βόρειες χώρες της Ευρώπης , «αλλά, όχι στην Ιταλία». Επεσήμανε, επίσης, ότι στην ομάδα δεν υπήρχε ιταλός πολίτης.

Ο Τζοβερνάλε είπε ότι προγραμματίζονταν επιθέσεις σε νορβηγούς και βρετανούς διπλωμάτες προκειμένου να απελευθερωθεί ο Μουλά Κρεκάρ «πρώην επικεφαλής της κουρδικής ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Ανσάρ αλ Ισλάμ», ο οποίος βρίσκεται στις  έγκλειστος  στις φυλακές της Νορβηγίας.

Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις έγιναν συγχρονισμένα στις επαρχίες Βολζάνο, Πάρμα και Μπρέσια, καθώς και στη Βρετανία, τη Νορβηγία, τη Φιλανδία, τη Γερμανία και την Ελβετία.

Στην Ιταλία συνελήφθησαν επτά άτομα στη Βρετανία τέσσερις, στη Νορβηγία τρεις και ένας στη Φινλανδία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ