ΗΠΑ: «Η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ εμφάνισε το «ισλαμικό κράτος»





Νοέμβριος 15, 2015.

Τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, ‘παίζουν’ στις προεκλογικές αναμετρήσεις των Δημοκρατικών, για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς επέκρινε το Σάββατο την Χίλαρι Κλίντον- που επιδιώκει το χρίσμα των Δημοκρατικών- ότι η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003, όταν ήταν πρόεδρος ο Κλίντον, έκανε την εμφάνισή του το ‘Ισλαμικό Κράτος’ ως  ‘Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε’, όπως δημοσιεύει το «Σκάι Νιουζ Αράμπια».
 
Ο Σάντερς  αναφερόμενος στις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με τους εκατοντάδες νεκρούς, δήλωσε ότι « η δημιουργία του ISIS ήταν ένα από τα χειρότερα λάθη εξωτερικής πολιτικής στη σύγχρονη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών».

Και συνέχισε: 

«Τονίζω, ότι αυτή η καταστροφική εισβολή στο Ιράκ, για κάτι που αντιτιθέμεθα σθεναρά, υπήρξε η αιτία να διαλυθεί η ισορροπία στην περιοχή, που οδήγησε στην εμφάνιση της Αλ Κάιντα και το λεγόμενο ‘Ισλαμικό κράτος’.

«Δεν πιστεύω ότι ένας λογικός άνθρωπος δεν θα συμφωνούσε ότι η εισβολή στο Ιράκ οδήγησε σε αυτό το τεράστιο επίπεδο αστάθειας που βλέπουμε τώρα».

Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον, η οποία συχνά περιγράφει ότι αυτή είναι μια λάθος εκτίμηση, απάντησε ότι «το ιστορικό πλαίσιο της τρομοκρατίας τοποθετείται πολλά χρόνια πριν από την αμερικανική εισβολή στο Ιρά».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ