Γενικό Επιτελείο Ρωσίας: Σε 100 ημέρες δράσης στη Συρία απελευθερώθηκαν 217 οικισμοί




Ιανουάριος 15, 2016.

«Τα αεροσκάφη των αεροδιαστημικών δυνάμεων (ВКС) της Ρωσίας από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Συρία έχουν πραγματοποιήσει 5.662 απογειώσεις», τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου, Αντιστράτηγος Σεργκέι Ρούντσκοϊ, όπως σημειώνει η ρωσική εφημερίδα «Ροσιίσκαγια Γκαζέτα».



Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο, ο ρωσικός στρατός  στέρησε τη δυνατότητα τροφοδότης των τρομοκρατών αποκόβοντας τις κύριες οδού εφοδιασμού του.


«Χτυπήσαμε την παραγωγή, την επεξεργασία, την αποθήκευση και τη μεταφορά των προϊόντων πετρελαίου σε περιοχές που ελέγχονται από τους τρομοκράτες του Ντάες και τους στερήσαμε τη δυνατότητα να αναπληρώσουν τα πυρομαχικά και τον εξοπλισμό τους καθώς και την πρόσληψη νέων μισθοφόρων», δήλωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Επιπλέον, η υποστήριξη του συριακού στρατού από αέρος του παρείχε τη δυνατότητα να κινείται και να πολεμά συγχρόνως σε δεκαπέντε κατευθύνσεις στη Συρία.


Έτσι, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, κατά τις τελευταίες 100 ημέρες στη Συρία, απελευθερώθηκαν 217 οικισμοί από τους τρομοκράτες και πάνω από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση γης.


Ο Σεργκέι Ρούντσκοϊ  επεσήμανε ότι στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντάες μαζί με το συριακό στρατό πολεμούν και οι δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, που από κοινού με το στρατό της Συρίας αντιμετωπίζουν  τους τρομοκράτες.


Ο ίδιος θα δηλώσει ότι η δημοκρατική αντιπολίτευση έχει κάνει ένα σημαντικό έργο κατά των τρομοκρατών στη Συρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ