Η Γερμανία άρχισε επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ




Ιανουάριος 8, 2016.

Η γερμανική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε σήμερα  αεροπορικές επιχειρήσεις στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, όπως αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα του «Ζβέζντα» επικαλούμενο το περιοδικό Der Spiegel.


 Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado βρίσκονταν σήμερα  επί δύο ώρες και τριάντα λεπτά στον εναέριο χώρο της Συρίας και του Ιράκ.

 Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη τουρκική βάση Ιντσιρλίκ και ήταν εξοπλισμένα με κάμερες οι οποίες κατέγραψαν τις θέσεις των ισλαμιστών του Ντάες.

Το Βερολίνο αποφάσισε από το Νοέμβριο να επέμβει στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την απαγωγή ομήρων στο Μάλι.

Τα γεγονότα αυτά  ανάγκασαν το Βερολίνο να συμμετάσχει πιο ενεργά σε επιχειρήσεις εναντίον του Ντάες.

Η εκκίνηση των επιχειρήσεων του γερμανικού στρατού έγινε με την αποστολή 1.200 στρατιωτών. Σημειώνεται ότι η Γερμανία πραγματοποιεί επιχειρήσεις στη Συρία, ως μέρος του Συνασπισμού που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ