Τουρκία: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην πόλη Τσίζρε




Ιανουάριος 31, 2016.

Ένας αστυνομικός και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν στην περιοχή της Τσίζρε στην επαρχία Σιρνάκ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, κατά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, όπως δημοσιεύει τη τουρκική Σαμπάχ, επικαλούμενη  ανακοίνωση του στρατού.


Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 22 μέλη του PKK το Σάββατο κατά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.


Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού ανέφερε ότι δεκαεπτά σκοτώθηκαν στην επαρχία Τσίζρε του Σιρνάκ και πέντε στην επαρχία Σουρ του Ντιγιαρμπακίρ.


Οι δύο περιοχές- σημειώνει το δημοσίευμα- είναι μεταξύ των πόλεων που έχουν τεθεί από το στρατό σε  απαγόρευση της κυκλοφορίας για περισσότερο από έναν μήνα.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι περίπου 500 τρομοκράτες του PKK έχουν ‘εξουδετερωθεί’ στην Τσίζρε και 149 στην Σουρ από τις αρχές Δεκεμβρίου.


Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόνωσαν δέκα αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και κατάσχεσαν όπλα και πυρομαχικά στην Τσίζρε, ενώ άλλους τρεις αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εκτονώθηκαν στην Σουρ.


Το PKK χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ,  και έχει αναζωπυρώσει την ένοπλη εκστρατεία του εναντίον του τουρκικού κράτους στα τέλη Ιουλίου.


Από τότε έχουν  σκοτωθεί πάνω από 240 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σημειώνει  η Sabah.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ