Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία στη Συρία
Ιανουάριος 31, 2016.


Όλες οι αεροπορικές βάσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσαν αύξηση επιφυλακής στο «πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού». Αυτό αναφέρθηκε από μια στρατιωτική πηγή στην Άγκυρα, όπως δημοσιεύει ρωσική  στρατιωτική ιστοσελίδα.Το αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας προβλέπει «πλήρη επαγρύπνηση όλων των πιλότων» καθώς έχει δοθεί άδεια να ανοίξουν πυρ χωρίς τη συγκατάθεση διοικητή.


Την Παρασκευή ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν και πάλι τον εναέριο χώρο της χώρας αυτής και αυτήν την φορά αναφέρθηκε ένα μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-34.


Σε απάντηση εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε : «Δεν υπάρχουν παραβιάσεις του εναέριου χώρου, οι πτήσεις έχουν καταγραφεί και οι εκφράσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ‘περί παραβιάσεων’ είναι μια αβάσιμη προπαγάνδα».


Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν συστήματα στα ρωσικά αντιαεροπορικά συγκροτήματα στη Συρία που ελέγχουν με ραντάρ τον εναέριο χώρο της Συρίας και δεν παρατηρήθηκε καμία παραβίαση των Συρο-τουρκικών συνόρων.


Οι ειδικοί τονίζουν ότι «το πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού» σημαίνει ότι οι πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έχουν λάβει διαταγές να ανοίγουν πυρ χωρίς προειδοποίηση και προηγούμενη άδεια.


Δηλαδή, δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι η τουρκική εισβολή στη Συρία και ίσως επιθέσεις σε ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, σημειώνει το δημοσίευμα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: