Ντιγιαρμπακίρ: Οβίδα πολυβόλου σε σπίτι- μια γυναίκα νεκρή




Ιανουάριος 3, 2016.

 Ντιγιαρμπακίρ- Τουρκία.
Μία γυναίκα σκοτώθηκε όταν μια οβίδα πολυβόλου έπεσε στο σπίτι  που βρισκόταν στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1η Δεκεμβρίου.



Σύμφωνα με το τούρκικο πρακτορείο Cihan,  η οβίδα  του τουρκικού στρατού έπεσε σε σπίτι στη Σουρ του Ντιγιαρμπακίρ, στο οποίο βρισκόταν μία γυναίκα.


Το πρακτορείο αναφέρει ότι η γυναίκα, Μελέκ Απαϊντίν, σκοτώθηκε όταν το βλήμα διαπέρασε τον τοίχο του σπιτιού της, στο δεύτερο όροφο ενός τριώροφου κτηρίου στη γειτονιά Ισκαντέρ Πασά στην Σουρ και εξερράγη στο εσωτερικό του σπιτιού.


Παρόμοιο περιστατικό έγινε την ίδια μέρα στην πόλη Σεχιτλίκ, όταν ο τουρκικός στρατός άρχισε να ρίχνει αδιακρίτως στην πόλη με αποτέλεσμα δύο παιδιά να τραυματισθούν σοβαρά.


Στο μεταξύ, συνεχίζει το δημοσίευμα, έντονες συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και της τρομοκρατικής οργάνωσης των Κούρδων αυτονομιστών του PKK σε τουλάχιστον έξι γειτονιές της πόλης Σουρ.


Οι Κούρδοι κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση για το θάνατο εκατοντάδων αμάχων στη διάρκεια των τουρκικών επιχειρήσεων στις νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ