“Απαραίτητη μια ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τζιχαντιστές”




Μάρτιος 12, 2016.

Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει ένα διεθνικό δίκτυο δεδομένων για την καλύτερη παρακολούθηση της κίνησης των ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι επιστρέφουν από το Ιράκ και τη Συρία σε ευρωπαϊκό έδαφος.


Αυτό προέτρεψε ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής  αστυνομίας (BKA), Χόλγκερ Μόνχ (Holger Münch) στο δίκτυο «Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), εκτιμώντας ότι  η αρχιτεκτονική της ασφάλειας στην Ευρώπη δεν είναι ικανοποιητική.



Ο ίδιος ανέφερε ότι από τα 28 κράτη- μέλη της Ένωσης μόνο τα μισά συνεργάζονται για την αυτόματη σύγκριση δακτυλικών αποτυπωμάτων και στοιχείων DNA.



“Επιβάλλεται να γίνεται γρηγορότερη αξιοποίηση όλων των στοιχείων και με καλύτερο συνολικό τρόπο. Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να εργασθούν από κοινού μέσω μιας κοινής διακρατικής βάσης δεδομένων σε ένα αποκλειστικό για το σκοπό αυτό δίκτυο», είπε.



Ο Μόνχ ανησυχεί γιατί θεωρεί ότι υπάρχει δίκτυο τζιχαντιστών στην Ευρώπη από αυτούς που έχουν επιστρέψει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.



«Αυτά τα άτομα έχουν εκπαιδευθεί στο Ιράκ και στη Συρία και διατηρούν επαφές και σχέσεις μεταξύ τους στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής αστυνομίας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ