Η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε στο βόρειο Ιράκ






Μάιος 20, 2016.


Η τουρκική πολεμική αεροπορία με μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4 2020, βομβάρδισε συγκεκριμένους στόχους Κούρδων αυτονομιστών στην οροσειρά Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.



Η «tv.haberler.com» αναφέρεται σε ανακοίνωση του  τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατού και σημειώνει ότι:


 «στις 19 Μαΐου από τις 21:00 ως τις 21:45 έγινε αεροπορική επιχείρηση με μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 και F-4 2020 σε στόχους που είχε υποδείξει η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών. Στην περιοχή της οροσειρά Καντίλ στο βόρειο Ιράκ από τους βομβαρδισμούς  πήρε φωτιά το δάσος και ακόμη συνεχίζει να καίγεται, τα αεροσκάφη επέστρεψαν ασφαλή στη βάση τους».



Επίσης στην περιοχή της Σεμντινλί χθες τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν περιοχές στις οποίες πιθανολογείται ότι υπάρχουν κρησφύγετα Κούρδων ανταρτών καθώς έγιναν και  τέσσερις αεροπορικές επιδρομές εκτός συνόρων στην Μεντίνα του βόρειου Ιράκ και στην περιοχή Χακούρκ.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σκοτώθηκαν 15 (Κούρδοι) τρομοκράτες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ