Ουκρανία: Οι 'δημοκρατίες' ζητούν Συνομοσπονδία




Μάιος 25, 2016.

Ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR), Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, δήλωσε ότι η επανένωση της λεκάνης Ντονέτσκ (Ντονμπάς) με την Ουκρανία είναι δυνατή μόνο εάν αλλάξει η κυβέρνηση του Κιέβου, γίνουν ελεύθερες εκλογές και εφ' όσον η χώρα μετατραπεί σε συνομοσπονδία.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ‘Ισβέστια’  ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να εξαλειφθούν οι συνέπειες του πραξικοπήματος του 2014, που έλαβε χώρα στο Μαϊντάν.



Ο επικεφαλής της ‘DNR’ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία ως έναν τρόπο για την ανάπτυξη της δημοκρατίας.

«Το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει όταν θα υπάρξει η ευκαιρία για δημοσιοποίηση της επιλογής του λαού», είπε.



Ο Ζαχαρτσένκο δήλωσε, ακόμη, ότι η σύγκρουση  στη διαχωριστική γραμμή της Ντονμπάς,  χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση του Κιέβου ως μοχλός πίεσης για την Ευρώπη,  προκειμένου να επιτείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.



Νωρίτερα, ο ίδιος είχε προβλέψει ότι ο πόλεμος μεταξύ των 'Δημοκρατιών' και του Κιέβου θα μπορούσε να καταλήξει εντός του τρέχοντος έτους.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ