Ομάδα Ευρωβουλευτών προειδοποιεί τον Ερντογάν ‘να λογικευθεί’




Ιούνιος 8, 2016.

Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έδωσε στη δημοσιότητα μια έκκληση προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, να επανέλθει στην κοινή λογική και να σταματήσει να προσπαθεί να εκφοβίζει την Ευρώπη.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι βουλευτές δεν απέκλεισαν ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κλίμα που θα οδηγούσε στην επιβολή κυρώσεων.




«Εμείς (σημ. οι Ευρωβουλευτές) είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Ωστόσο, δεν το βλέπουμε ως δικό μας λάθος. Η Γερμανία έχει το δικαίωμα να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων του 1915.



»Το γεγονός αυτό (η γενοκτονία των Αρμενίων ) έχει επιβεβαιωθεί από πολλούς αξιόπιστους ιστορικούς.



»Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,



Η αναγνώριση αυτή δεν είναι  κατηγορία  κατά της σημερινής ηγεσίας  και του τουρκικού λαού. Κατανοούμε ότι δεν είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις των προγόνων σας.



»Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να επανέλθετε στην κοινή λογική και να σταματήσετε να  κλιμακώνεται την κατάσταση. Σας καλούμε να δώσετε προσοχή στις δηλώσεις σας σχετικά με τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στους Εβραίους κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εξουσίας.
»Η σύγχρονη Γερμανία δεν είναι ναζιστική και δεν είναι υπεύθυνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το καθεστώς του Χίτλερ.



»Επίσης, η Γερμανία δεν επιδιώκει να δικαιολογήσει τους ΝΑΖΙ και οι Γερμανοί έχουν πολύ καιρό που καταδίκασαν τον αντισημιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του.



»Ελπίζουμε ότι αυτή η σύγκρουση θα διευθετηθεί και οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ θα πρέπει να επαναληφθούν.



Εμείς δεν θέλαμε να δούμε την τρέχουσα σύγκρουση να οδηγεί σε επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.


»Αλλά, αν συνεχίσετε να κλιμακώνετε την κατάσταση με το ίδιο πνεύμα, θα αναγκασθούμε να απαντήσουμε.»


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr