Κωνσταντινούπολη: Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν για την τρομοκρατική επίθεση το ‘Ισλαμικό κράτος’



Σε 36 ανέρχονται τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στα αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και πάνω από 140 οι τραυματίες

Ιούνιος 29, 2016.

Οι τουρκικές αρχές κατηγόρησαν για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την τρομοκρατική οργάνωση ‘Ισλαμικό κράτος’.



Τα θύματα μιας σειράς εκρήξεων ανέρχονται σε 36 και περισσότερα από 140 είναι οι τραυματίες.


Οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά μετά την τρομοκρατική επίθεση από τις τουρκικές αρχές, καθώς καμία οργάνωση μέχρι στιγμής δεν ανέλαβε την ευθύνη, κατευθύνονται στο ‘ισλαμικό κράτος’.



Μετά την επιβολή έκτακτης κατάστασης,  ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ,  μίλησε στους δημοσιογράφους δηλώνοντας ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για επίθεση από τρομοκράτες που ανήκουν στο ‘Ισλαμικό κράτος’.



Σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις, τρεις ένοπλοι βομβιστές έφθασαν στο αεροδρόμιο με ταξί, διαχωρίστηκαν και άρχισαν να πυροβολούν χωρίς διάκριση.
Ένας από τους τρομοκράτες ανατίναξε τον εαυτό του σε δρόμο του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων, και οι άλλοι δύο στο διεθνή τερματικό σταθμό.



Ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η δράση των τρομοκρατών έγινε κατόπιν της πρωτοβουλίας της Τουρκίας για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία, αλλά και το Ισραήλ.

 

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η οργάνωση των Κούρδων  του PKK έχει δηλώσει ότι δεν συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.



Σημειώνεται ότι  στις έξι τρομοκρατικές πράξεις που σημειώθηκαν στην Τουρκία από την αρχή του έτους, στις τέσσερις έχουν αναλάβει την ευθύνη η ομάδα «Τα γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr