Μόσχα: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Ισλαμικό κράτος;»!



Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σφυροκόπησε σήμερα τον στρατό της Συρίας που πολεμούσε κατά των τρομοκρατών του ISIS...


Σεπτέμβριος 18, 2016.

Η Ρωσία κατέληξε στο ‘τρομερό συμπέρασμα’,  μετά τις αεροπορικές επιθέσεις αμερικανικών μαχητικών κατά του στρατού της Συρίας που μάχονταν εναντίον των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’, ότι η Ουάσιγκτον υπερασπίζεται, τελικά, την ύπαρξη του Ισλαμικού κράτους.




Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σε δηλώσεις της προς την τηλεόραση ‘Ρωσσία 24’ τόνισε:




«Αν μέχρι τώρα αμφιβάλαμε ότι υποστήριζε την οργάνωση ‘Τζαμχάτ αλ Νούσρα’, τώρα, μετά τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές κατά του στρατού της Συρίας, ερχόμαστε στο ‘τρομερό συμπέρασμα’ – ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το ‘Ισλαμικό κράτος’, είπε η Ζαχάροβα.



Πρόσθεσε ότι τώρα γίνεται κατανοητό γιατί  η αμερικανική πλευρά δεν συμφωνούσε να γίνει γνωστή η ρωσο-αμερικανική συμφωνία για τη Συρία.



«Ψάχνουμε για μια εξήγηση από την Ουάσιγκτον – εάν πρόκειται για μια σκόπιμη πολιτική υποστήριξης του ‘Ισλαμικού κράτους’ ή ήταν ένα λάθος», είπε η Ζαχάροβα.



Σημειώνεται ότι η Μόσχα ζήτησε επείγουσα σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με τις επιθέσεις του Συνασπισμού που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, κατά του συριακού στρατού στα ανατολικά της χώρας, όπου σύμφωνα με το συριακό στρατό σκοτώθηκαν 62 Σύριοι στρατιώτες και τραυματίσθηκαν άλλοι 100.



Η επίθεση του Συνασπισμού έγινε κατά τη στιγμή που ο συριακός στρατός μάχονταν εναντίον των Ισλαμιστών του Ισλαμικού κράτους στην περιοχή Ντέιρ Εζόρ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr