Κι άλλο αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα




Οκτώβριος 25, 2016.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό « Κάρνι» [USS CARNEY (DDG 64)], που είναι εξοπλισμένο με το αντιπυραυλικό σύστημα ‘Aegis’, εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.
 



Το «Κάρνι» πέρασε τα Στενά τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις τοπικές ειδησεογραφικές πύλες που παρουσιάζουν φωτογραφίες από το πέρασμα του, όπως σημειώνει το ‘Interfax’.


Σύμφωνα με τον 6ο επιχειρησιακό στόλο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, το αντιτορπιλικό απέπλευσε από τη μόνιμη βάση του στη Ρότα της Ισπανίας, στις 18 Οκτωβρίου όπου πραγματοποίησε μια προγραμματισμένη συντήρησή «για να συνεχίσει την περιπολία ρουτίνας στην περιοχή του στόλου ευθύνης για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ευρώπη».



Στην περιοχή ευθύνης του 6ου επιχειρησιακού στόλου, συνεχίζει το δημοσίευμα,  εκτός από τη Μαύρη Θάλασσα, περιλαμβάνονται ο Ανατολικός Ατλαντικός και η Μεσόγειος Θάλασσα.



Το ‘Carney’ μαζί με τα αντιτορπιλικά του αμερικανικού ναυτικού «Ross», «Donald Cook» και «Porter» διαθέτουν πυραύλους του συστήματος ‘Aegis’ που σε συνδυασμό με τους πυραύλους εδάφους στην Πολωνία και στη Ρουμανία, αποτελούν το ενιαίο αντιπυραυλικό σύστημα άμυνας των Αμερικανών στην Ευρώπη.



Στις 10 Οκτωβρίου, η ναυαρχίδα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, «Mount Whitney» διήλθε από τα Στενά στη Μαύρη Θάλασσα. Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό δεν ανακοίνωσε τίποτε για την πορεία του αυτή.
Σύμφωνα με τη σύμβαση του Μοντρέ, του 1936, τα πλοία χωρών που δεν ανήκουν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσα δεν μπορούν να παραμείνουν πάνω από 21 ημέρες, σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr