Αλβανικό δημοσίευμα: «Η Αθήνα φοβάται μυστική συμφωνία Ράμα-Ερντογάν»




Οκτώβριος 23, 2016.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας είναι τεταμένες και πάλι. Μετά τη διένεξη για το ‘τσάμικο’ και τις προειδοποιήσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος προέβαλε την οικονομική και στρατιωτική υπεροχή της χώρας, η κατάσταση και πάλι επιδεινώνεται», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει: 




Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για  κάποια  απόφαση  της αλβανικής κυβέρνησης  αλλά του ΝΑΤΟ, αφού τα πλοία μας και στρατιωτικές δυνάμεις θα περιπολούν στο Αιγαίο Πέλαγος, βοηθώντας στη μεταναστευτική κρίση που ξέσπασε  με τη σύγκρουση στη Συρία.



Πριν από λίγο καιρό, είχε συμφωνηθεί με το ΝΑΤΟ, η χώρα μας να συμβάλλει στην προσφυγική κρίση. Για το λόγο αυτόν συμφωνήθηκε ότι το πλοίο «Ιλλυρία» τον Νοέμβριο θα πλεύσει στο Αιγαίο, μαζί με άλλα σκάφη της Συμμαχίας για παροχή βοήθειας.



Αλλά αυτό δεν  έγινε αποδεκτό από την Ελλάδα, η οποία θεωρεί ότι είναι πρόκληση η παραμονή αλβανικού πλοίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα, ζήτησε διευκρινίσεις από το ΝΑΤΟ.



Η Αθήνα φαίνεται να έχει καταληφθεί από πανικό, για τη συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας για το προσφυγικό. Είπαν ότι το αλβανικό πλοίο θα ενταχθεί στην ίδια περιοχή με τους Τούρκους. Φοβούνται τη συμπαιγνία ‘Ράμα- Ερντογάν.



«Η Αλβανία θα αναλάβει ‘την επιμέλεια του Αιγαίου’. Το πλοίο ‘Ιλλυρία’ με πλήρωμα 21 ατόμων θα λάβει μέρος τον Νοέμβριο στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για την προστασία των μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά σύνορα. Το αλβανικό πλοίο θα επιβλέπει το βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Λέσβου και Χίου. Το αλβανικό πλοίο θα περιπολεί στο πιο ευαίσθητο μέρος των ελληνικών ακτών, στην περιοχή των Οινουσσών,  όπου έχουν αναπτυχθεί  οι τουρκικές δυνάμεις», γράφει η αλβανική Lajm αναφερόμενη στην ‘Sot.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr