Κοσσυφοπέδιο: Εγκληματική πολιτική ομάδα – στο περιβάλλον του Χασίμ Θάτσι




Οκτώβριος 25, 2016.

Η Εισαγγελία του Κοσσυφοπεδίου  αποκάλυψε μια εγκληματική ομάδα στο περιβάλλον του προέδρου του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, η οποία δρα σε ξέπλυμα χρήματος και σε συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ.




Ο Αζέμ Σίλα, πρώην βουλευτής και εξέχουσα φυσιογνωμία στο κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου του προέδρου Χασίμ Θάτσι, κατηγορείται μαζί με άλλους 38  για «διοργάνωση εγκληματική ομάδας» όπως ανέφερε η Εισαγγελία σχετικά με τις διώξεις- σύμφωνα με το πρακτορείο Bgnes.



«Στην ομάδα ο καθένας είχε έναν συγκεκριμένο ρόλο, προκειμένου να στερήσουν από το Κοσσυφοπέδιο  δημόσια περιουσία, μέσω εγκληματικής δραστηριότητας στην οποία περιλαμβάνεται πλαστογραφία, απάτη και διαφθορά», αναφέρει το γραφείο του Εισαγγελέα στην Πρίστινα.



Η ομάδα είχε επικεφαλής τον Σίλα, ο οποίος είχε συλληφθεί και τον Απρίλιο μετά από αστυνομική επιχείρηση δύο ημερών και βρίσκονταν έκτοτε σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Η εγκληματική ομάδα με πλαστογραφίες και απάτη είχε αποκτήσει παράνομα δημόσια περιουσία στο Κοσσυφοπέδιο αξίας € 30.000.000. 



Ο Αζέμ Σίλα ήταν διοικητής του UCK και στενός συνεργάτης του νυν προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι.



Το 2011, τα ονόματα των Θάτσι και του Σίλα, αναφέρονταν σε έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία ήταν οι διαχειριστές ενός δικτύου μαφίας, υπεύθυνου για δολοφονίες, παράνομες κρατήσεις και ακόμη εμπορία ανθρώπινων οργάνων κρατουμένων κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά.



Στη Χάγη ετοιμάζεται ειδικό δικαστήριο που θα διερευνήσει και τις καταγγελίες στην έκθεση.
Ο Χασίμ Θάτσι κατηγορείται από τη Σερβία για εγκλήματα πολέμου, υποστηρίχθηκε, όμως, από τους Αμερικανούς, για να παραμείνει στη θέση που κατέχει.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr