Η Ελλάδα στο δρόμο των Τζιχαντιστών της Μοσούλης





Το σχετικό δημοσίευμα του BBC στη ρωσική γλώσσα, που αναφέρει ότι 2.500 τζιχαντιστές θα κινηθούν προς την Ευρώπη


Οκτώβριος 22, 2016.

Ενδεχόμενη νίκη του ιρακινού στρατού και των συμμάχων του, στην επίθεση για απελευθέρωση της Μοσούλης, θα δημιουργήσει ένα κύμα τζιχαντιστών που θα αναμειχθεί με πρόσφυγες, με προορισμό την Ευρώπη.




Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ασφάλεια, Τζούλιαν Κινγκ, στην εφημερίδα «Die Welt», υπονοώντας ότι όπως ήρθαν όλοι οι προσφυγο-μετανάστες της Μέσης Ανατολής,  μέσω της Ελλάδας στην κυρίως Ευρώπη, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και πάλι οι ηττημένοι τζιχαντιστές της Μοσούλης.



Ο Κινγκ ανέφερε ότι μια τέτοια μαζική εισροή στην Ευρώπη των ακραίων Ισλαμιστών, που είναι πολύ πιθανή,  θα δημιουργήσει μια σοβαρή απειλή για το σύνολο της Ευρώπης.



Ήδη, αρκετοί τρομοκράτες έχουν εγκαταλείψει τη Μοσούλη και κατευθύνθηκαν προς τη συριακή πόλη Ράκα.



Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου οι 2.500 τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Μοσούλη αλλά και στα ‘ισλαμικά κάστρα’ της Συρίας, είναι  πολίτες της ΕΕ, οι ο οποίοι  μάχονται σήμερα στο πλευρό της  εξτρεμιστικής οργάνωσης του ‘Ισλαμικού κράτους’. 


Ένα μεγάλο μέρος αυτών των τρομοκρατών, θα εισέλθει πιθανόν με κύματα προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr