Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πιστεύει στην «κλιματική αλλαγή»





Νοέμβριος 17, 2016. 19:26

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών της NASA ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί εάν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ απορρίψει την έρευνα που γίνεται για την κλιματική αλλαγή.




Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια φενάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘The Independent, ο διευθυντής της NASA, Gavin Schmidt, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να κατέχει τη θέση του εφόσον ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,  απορρίψει την έρευνα του Ινστιτούτου που προΐσταται για την κλιματική αλλαγή.




Χαρακτηριστική ήταν  η περιγραφή από τον Τραμπ για τη λεγόμενη ‘υπερθέρμανση’ του πλανήτη που την χαρακτήρισε δημόσια ως μια «φάρσα» και τόνισε ότι θα απορρίψει τη Συνθήκη των Παρισίων.




Ο Schmidt παρουσίασε στο Twitter ένα γράφημα με νέα δεδομένα από τη NASA που δείχνουν ότι ο Οκτώβριος  καταγράφηκε  ως ο δεύτερος θερμότερος μήνας, βάζοντας το 2016 σταθερά σε μια πορεία της θερμότερης χρονιάς. «Καμία έκπληξη εδώ, η πλανητική αύξηση της θερμοκρασίας δεν νοιάζεται για τις εκλογές», έγραψε.




Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν είναι ο πρώτος που υποστηρίζει  ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια απάτη.

Αρκετά δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπου ανέφεραν κατά καιρούς ότι η λεγόμενη 'υπερθέρμανση του πλανήτη', αποτέλεσε ένα όπλο ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας, κατά στις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr