Αλβανοί Σκοπίων: Καλύτερη λύση μια κυβέρνηση συνασπισμού πολλών κομμάτων




Δεκέμβριος 14, 2016. 15:43

Σκόπια.

 Ο Μπιλάλ Κασάμι, επικεφαλής της νεότερης πολιτικής οντότητας των Αλβανών- BESA, στο Νότιο Σλαβικό Κράτος των Σκοπίων,  συναντήθηκε με τον πρέσβη της Νορβηγίας και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρουσίασε τη θέση του κόμματός του για την ερχόμενη κυβέρνηση στη χώρα.




Ο Κασάμι (Bilal Kasami) δήλωσε- σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, ότι η καλύτερη λύση για την μετεκλογική κατάσταση στη χώρα είναι η δημιουργία μιας ευρείας κυβέρνησης συνασπισμού.



Την πληροφορία αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Fokus’, που παραθέτει τις δηλώσεις του επικεφαλής του αλβανικού κόμματος ‘Besa’ (σημ. το BESA αναφέρεται ως κίνημα και φέρει την ονομασία στα αλβανικά «Lëvizja Besa» [Κίνημα BESA]):


«Μια καλή λύση για τη χώρα, είναι μια ευρεία συμμαχία, από την οποία  θα μπορούσε να σχηματισθεί μια κυβέρνηση, μια ρεφορμιστική κυβέρνηση, που θα επιτρέψει να ακολουθήσει η χώρα τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και δια μέσου αυτής θα λυθούν κάποια προβλήματα».



Ο Κασάμι πρόσθεσε ότι μετά τη διαδικασία αυτήν  της ευρωπαϊκής πορείας, θα μπορούσε η κυβέρνηση αυτή, μετά από ένα χρονικό διάστημα να διοργανώσει νέες εκλογές. 


«Κανονικές εκλογές, μέσα σε κανονικές συνθήκες, από τις οποίες θα προκύψει η νέα κοινοβουλευτική σύνθεση», δήλωσε ο επικεφαλής του κινήματος BESA στους δημοσιογράφους.



Το «Κίνημα BESA» σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα των εκλογών στα Σκόπια, κέρδισε πέντε (5) έδρες και αποτελεί ένας από τους ρυθμιστικούς παράγοντες στη πολιτική διαδικασία του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr