“Ξεκίνησαν μαθήματα αλβανικής γλώσσας σε δημόσια σχολεία στην ...‘Τσαμουριά’”




«Άνοιξαν οι πρώτες τάξεις στην αλβανική γλώσσα στην Άρτα», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Δεκέμβριος 6, 2016. 07:56


Η πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών δασκάλων στην Ελλάδα (LMSHG) Ανίλα Κίλα, δίνει χαρμόσυνα νέα για τα παιδιά των Αλβανών στην Άρτα και στην Αττική.


Ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν την Άρτα ως Τσαμουριά…, όπως το ‘Inaonline.net. στη φωτό


Άρχισαν τα μαθήματα για την εκμάθηση  της αλβανικής γλώσσας σε δημόσια σχολεία των δύο πόλεων.


Στην πόλη της Άρτας και στην Αττική θα παρακολουθούν μαθήματα αλβανικής. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την επικεφαλής της Συνδέσμου των Αλβανών Εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, Ανίλα Κίλα.



Η πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε τις δημοτικές αρχές και στις δύο πόλεις καθώς και τους δασκάλους που θα διδάσκουν στην εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας.



«Ευχαριστώ τις τοπικές αρχές και τους δήμους της Άρτας και των Σπάτων-Αρτέμιδος στην Αττική, για τη μεγάλη βοήθεια που μας δίνουν με τη δυνατότητα της διδασκαλίας σε δημόσια σχολεία για να διαιωνίσουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας. 

Ευχαριστούμε τη δασκάλα του Συνδέσμου στην Άρτα κα Σονίλα Τόντο για τις προσπάθειές της και σας ευχόμαστε εκ μέρους όλων των συναδέλφων «Καλή Τύχη!»

 Ευχαριστώ, επίσης, τον κ. Αναστάς Κοζντίνε, πρόεδρο του Συλλόγου «Πρεμετή»- [Përmeti] για τη μεγάλη βοήθεια που μας έχει δώσει!», σημειώνει το δημοσίευμα της «SHQIPËRIA E BASHKUAR»- [ Ενωμένης Αλβανίας].
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr