Αλβανία: Συνάντηση αρχηγού DUI των Σκοπίων με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης




Δεκέμβριος 18, 2016. 19:27

Κατά την επίσκεψή του στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα,  ο αρχηγός του αλβανικού  κόμματος των Σκοπίων, της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI , συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα.




Σύμφωνα με πληροφορίες που διανεμήθηκαν από το γραφείο Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Μπάσα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ενσωμάτωση των Αλβανών στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων,  κατά την επόμενη κυβέρνηση, πρέπει να διασφαλίσει την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας, έτσι ώστε να γίνουν σεβαστές οι ελευθερίες των Αλβανών, τα δικαιώματά τους και να επιβληθεί πλήρως η ισότητα.



Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η όποια συμμετοχή των Αλβανών στη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, θα βοηθήσει την επιτάχυνση για ένταξη του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ , ως εγγύηση για τη σταθερότητα και για τα δικαιώματα των Αλβανών, σύμφωνα με την αλβανική Στάνταρντ.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr