Ισραηλινό μη επανδρωμένο έπεσε στο νότιο Λίβανο




Ιανουάριος 16, 2017. 22:01


Ένα μικρό μη επανδρωμένο ισραηλινό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος παρακολούθησης, συνετρίβη στο νότιο Λίβανο, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.




Σύμφωνα  με την «i24news.tv» το μη επανδρωμένο ήταν τύπου «Skylark» και χρησιμοποιούνταν από τις στρατιωτικές υπηρεσίες του Ισραήλ. Έπεσε κοντά στα σύνορα, στο χωριό Αλμα Σάαμπ, στην ορεινή περιοχή Νακούρα.



Πηγές της Χεζμπολάχ είπαν στο λιβανικό στρατό ότι δεν εντόπισαν, ακόμη,  το μη επανδρωμένο  και ισχυρίζονται ότι οι ισραηλινή πλευρά  ζήτησε από τα στρατεύματα των Ηνωμένων Εθνών – UNIFIL- να βοηθήσουν στον εντοπισμό και την επιστροφή του.


Παρόμοιο περιστατικό είχε γίνει στα μέσα του 2015, όταν η Χαμάς ισχυρίσθηκε ότι είχε πάρει τον έλεγχο ενός ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη τελικά στη Λωρίδα της Γάζας.



Μάλιστα, η Χαμάς, είχε δηλώσει ότι κατάφερε να ‘πιάσει’ το Drone τύπου  Skylark 1  και να το αποκαταστήσει ώστε να λειτουργεί.



«Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και …δώρο προς τον παλαιστινιακό λαό» είχαν δηλώσει τότε, όπως σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr