Υπό διωγμό οι Έλληνες στη Χιμάρα- οι Αλβανοί φοβούνται αυτονομία




Απρίλιος 23, 2017. 11:17

Το σύνθημα της ελληνικής μειονότητας  που έχει συγκλονίσει τα Τίρανα: «Οι Χειμαρριώτες,  ως Χριστιανοί, δεν θα επιτρέψουν  τους Ολιγάρχες και την Αλβανική Μαφία, για να αρπάξουν τις περιουσίες τους».



 «Οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί Πατριώτες» με κριτήριο των διωγμό των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας τους ολιγάρχες και τη Μαφία για να αρπάξουν τα σπίτια και την ακίνητη περιουσία των κατοίκων της Χειμάρρας.


 Για το σκοπό αυτόν, το Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση της Αλβανίας, έχει αλλάξει μια σειρά νόμων που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ συγχρόνως η δυτική συμμαχία ανέχεται όλα αυτά και σιωπά.



Πριν από τρία χρόνια, στην επιτροπή ασφάλειας στο αλβανικό κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας της Αλβανίας, ανέφερε ότι: Στην Χιμάρα, γίνονται προσπάθειες από την Διασπορά της, για ανεξαρτησία και την αποσύνδεσή της από την Αλβανία.

Η δήλωση του Αρχηγού της Αλβανικής Ασφαλείας, έγινε στο Κοινοβούλιο,  την ίδια περίοδο που η Κριμαία πραγματοποιούσε δημοψήφισμα  για να φύγει από την Ουκρανία. Τότε δημιουργήθηκε φόβος ότι  η Χειμάρρα (και η Βόρειος  Ήπειρος), έχει τη δυνατότητα και την υποστήριξη να ανεξαρτοποιηθεί  και να αναγνωρισθεί διεθνώς, σε περίπτωση που η κρίση της Ουκρανίας έρχεται  και στα Βαλκάνια.


Στην πραγματικότητα, βλέποντας την κατάσταση στα Βαλκάνια, η Επιτροπή Ασφαλείας του Αλβανικού Κοινοβουλίου, έχει λάβει μια σειρά αποφάσεων «υψηλής ασφαλείας», που υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών και του στρατού, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν για το σκοπό αυτόν.

Ορισμένα Κέντρα των Μυστικών Υπηρεσιών έκλεισαν στο αλβανικό έδαφος και συγκεντρώθηκαν στο Νότο,  κυρίως στη Χειμάρρα, Κορυτσά, Αυλώνα και Άγιους Σαράντα, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των αστυνομικών στα αναφερόμενα αστικά κέντρα.

Ενώ τα σερβικά ΜΜΕ κατηγορούν τα Τίρανα ότι εξοπλίζουν το Κοσσυφοπέδιο, το υπουργείο Άμυνας είναι στραμμένο στην Αθήνα, φοβούμενο ότι μπορεί να εκδηλωθεί επίθεση στη νότιο Αλβανία…

Πηγή:


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr