Εξοργίστηκαν οι Βούλγαροι από τις δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν…




 Μάιος 25, 2017.  18:41


Χθες οι σλαβικοί λαοί γιόρτασαν τους δύο  Θεσσαλονικείς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, που τους έμαθαν την κυριλλική  γραφή και τους μύησαν στο Χριστιανισμό.



Οι Σέρβοι τιμούν τους Θεσσαλονικείς ιεραποστόλους, καθώς και οι Βούλγαροι και οι Ρώσοι, ενώ οι Σκοπιανοί τους έχουν κάνει …Σλάβους και τους τιμούν ως …προγόνους τους  διαφωτιστές από τη Θεσσαλονίκη, αποκαλώντας τους « Σλάβους διαφωτιστές» και όχι 'διαφωτιστές των Σλάβων'…



Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης εξοργίστηκαν από τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ.



Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το κυριλλικό αλφάβητο στη Ρωσία ήρθε από τα εδάφη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας…


Τώρα, όμως που ζούμε στην ηλεκτρονική ενημέρωση και η πρόσβαση σε σχόλια του παρελθόντος είναι πολύ εύκολη, τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνουν: 


Ο Ρώσος πρόεδρος, Πούτιν, το 2015 είχε δηλώσει: 


«Έχουμε πολλά κοινά με τη Βουλγαρία. Είμαστε κοντά στη φυλή, στη γλώσσα, τον πολιτισμό, τις αξίες, τις παραδόσεις. Τους έχουμε χαρίσει την ελευθερία και μας πρόσφεραν το αλφάβητο».



Ο Βούλγαρος ιστορικός και επικεφαλής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Σόφιας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε τις χθεσινές δηλώσεις του Πούτιν "ότι το αλφάβητο πήγε στους Ρώσους από τα εδάφη των Σκοπίων", ως σκάνδαλο.
(focus-news.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr