Αλβανία: Ο Ταχίρ Βέλιου λέει ότι δεν υπάρχει φόβος για τις απειλές από την Ελλάδα…




Μάιος 27, 2017. 22:45

Με τίτλο: «Ελληνικά ΜΜΕ -Θέλουμε δεμένο τον Ταχίρ Βέλιου» γράφει το όργανο  της αλβανικής ομάδας «Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία» στην ηλεκτρονική του σελίδα  και σημειώνει ότι «ο ηγέτης Ταχίρ Βέλιου δήλωσε ότι δεν υπάρχει φόβος από τις απειλές  που προέρχονται από την Ελλάδα».




Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης – γράφει το δημοσίευμα- αναφέρθηκαν στον Βέλιου που έσκισε  τις ελληνικές σημαίες και για κάποιους μαθητές στους οποίους αντέδρασαν οι Έλληνες (στην Κέρκυρα).



«Τις προσβολές, τις συκοφαντίες, τις ύβρεις και τις απειλές δεν τις φοβήθηκα ποτέ και αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους τους εχθρούς, ακόμη και εάν όλος ο κόσμος θα είναι εναντίον μας, το Κίνημα δε θα τα παρατήσει ποτέ. Είμαστε στην υπηρεσία του αλβανικού έθνους για τη φιλοδοξία της εθνικής απελευθέρωσης και την επανένωση σε ένα ενιαίο κράτος- Ενωμένη Αλβανία. Το ελληνικό κράτος με έχει κατατάξει non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) στις 13 Αυγούστου 2016, όχι γιατί είμαι επικίνδυνος, αλλά ακριβώς επειδή το ελληνικό κράτος έχει θεμελιώδη προβλήματα», δήλωσε ο Βέλιου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν αναγνωρίζει εθνοτικές μειονότητες εντός των συνόρων της και ως εκ τούτου παραβιάζει συστηματικά τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους.



«Η σωστή επίλυση του ‘τσάμικου’ είναι βασική προϋπόθεση για την πραγματική ελευθερία στο  ελληνικό κράτος,  μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη ειρήνη και σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», δήλωσε ο Βέλιου.



Ανέφερε ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν τις κινήσεις της ομάδα του, όπως έγινε στη Κρανιά στο Δέλβινο «όπου εισέβαλαν Έλληνες τρομοκράτες και ύψωσαν τη σημαία της προσάρτησης της νότιας Αλβανίας από εκπροσώπους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». 
Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος της εφημερίδας «Στόχος»: ‘Φέρτε τον δεμένο χειροπόδαρα’.
Μάλιστα επειδή είπα ότι  θα υψώσω την αλβανική σημαία στην Πρέβεζα δέχθηκα απειλές μέσω τηλεφωνημάτων και στο FB που έλεγαν ότι το φέρετρο για μένα είναι έτοιμο».
(shqiperiaebashkuar.al)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr