Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προτείνει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία




Ιούνιος 24, 2017. 23:01

«Ο πρόεδρος  Σίσι, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο με πραξικόπημα, διαπραγματεύεται συνεχώς  για την εφαρμογή οικονομικού εμπάργκο στην Τουρκία», γράφει  επικριτικά τουρκικό δημοσίευμα.


Συνεχίζει: 


« Μιλώντας στον Σαουδικό Τύπο, ο Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε: 


Σύντομα  θα δείτε οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, η οποία υποστηρίζει το Κατάρ», είπε με αλαζονία (ο χαρακτηρισμός τουρκικός).


Γράφει το τουρκικό δημοσίευμα: 


Οι χώρες που ήταν ανίκανες να ενωθούν εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή, ενώθηκαν τώρα εναντίον του Κατάρ, και θέλουν να επιβάλλουν εμπάργκο σε αυτό.
Η πρώτη αντίδραση κατά του εμπάργκο ήρθε από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει μέχρι τέλους το Κατάρ.



Η στήριξη της Τουρκίας στο Κατάρ, έχει εξοργίσει τις χώρες του Κόλπου. Η Σαουδική Αραβία, ζήτησε από την Τουρκία να κλείσει τη  στρατιωτική βάση που διατηρεί στο Κατάρ. Μετά από το αίτημα αυτό,  ήρθε  το αίτημα της Αιγύπτου για εμπάργκο στην Τουρκία, σημειώνει το δημοσίευμα.
(ensonhaber.com)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr